• This page as PDF

Jumpers knee

Oorzaak

De springersknie komt  veel voor bij tennissers, basketballers en volleyballers ten gevolge van de explosieve aanspanning  van de bovenbeenspieren die nodig zijn voor het springen, de plotselinge starts en stops en de snelle richtingveranderingen. De overbelasting van de kniepees kan ontstaan door verkorting van de bovenbeenspieren en eventuele standsverandering de X en O benen. Naast overgewicht zijn standsverandering in de voeten en heupen ook van invloed op de kniefunctie.

Kenmerken

Een springerknie is te herkennen door een goed aan te wijzen stekende pijn net onder de knieschijf, die optreedt bij kniebelastende activiteiten zoals springen, sprinten of snel terugkeren na een zijwaardse beweging. De springerknie kent vaak een blijvende zeurende pijn na het sporten. Drukken op de knieschijfpees, vlak onder knieschijf, is erg pijnlijk. Het been strekken tegen weerstand is eveneens pijnlijk.

Tip

Door het dragen van een kniebandje wordt de druk verdeeld van de kniepees, daardoor heeft u minder pijn en versnelt u uw herstel. Hierdoor kunt u sneller starten met uw behandeling of uw oefeningen.

 

bron:optimaalsporten.nl

Link

 

Steun

De knieschijf wordt “ondersteund” en op haar plek gehouden door de patellapees (kniepees). Door druk op de aanhechting van de pees te geven kunnen we de druk op de knieschijf verminderen. U merkt al meteen dat de klachten verminderen.

Uw therapeut kan eenvoudig testen of ook voor u een kniebandje geschikt is. U kunt vervolgens al snel uw sport of dagelijkse activiteiten hervatten.

Prijs
32,50 Bestellen

Comfort

MSD hot / cold packs

Warmtetherapie wordt gebruikt voor de behandeling van chronische spier- of skeletpijn (zonder acute ontsteking). Warmte helpt pijn en spierkrampen te verlichten.

Warmte verzacht de pijn door de bloedtoevoer te verhogen en heeft een ontspannende werking op spieren en gewrichten.

  • Een duurzame herbruikbare warmtepakking.
  • De specifieke ‘gel’, waarmee de pakking gevuld is houdt zeer lang de warmte vast,
  • Heeft een sterke dieptewerking,
Prijs
vanaf 4,48 Bestellen

Oefenen

Over het algemeen bestaat de behandeling van een jumpers knee voornamelijk uit oefentherapie. Excentrische training is een effectieve en bewezen behandelvorm. De excentrische oefeningen mogen gerust een beetje gevoelig zijn, maar dit mag tijdens de behandeling niet toenemen. Meestal treedt er binnen zes weken al verbetering op.

Prijs
vanaf 3,50 Bestellen

Zoek verkooppunten

Bij deze verkooppunten kunt u uw product aanschaffen. Bovendien zullen zij u voorzien van deskundig advies.

Voer een adres of postcode in en klik de vind locaties knop.
©2019 MaxFysio.