• This page as PDF

Verzwikking

Oorzaak

Een verzwikking  is een blessure die veelvuldig bij het sporten opgelopen wordt. Bij springen, verkeerd landen, verstappen, vermoeidheid, een eerdere verzwikking en instabiliteit zak of klap je door de enkel heen. Deze verzwikking kan rek op kapsel en band geven en in sommige gevallen zelfs een breuk.

Kenmerken

Afhankelijk van ernst van de verstuiking zal de enkel gezwollen en/of blauw zijn. Direct na de verstuiking kan er pijn in rust ervaren worden. Dit kan enkele dagen duren. Ook is lopen vaak de eerste dagen moeizaam en/of pijnlijk. De klachten zijn over het algemeen gemiddeld na 6-8 wk geheel verdwenen. Restklachten zoals instabiliteit, bewegingsbeperking zijn mogelijk.

Tip

Door het dragen van een enkelbandage zal de zwelling snel afnemen. Hierdoor verdwijnt pijn en de angst om te bewegen. Hierdoor kunt u sneller starten met uw behandeling of oefeningen. Door het dragen van de bandage tijdens sport vermindert u de kans op herhaling.

Steun

Enkelbandage light

Voor lichte ondersteuning van uw enkel tijdens het sporten of dagelijkse activiteiten, adviseren wij de enkelbandage light.

Het elastische materiaal is anatomisch voorgevormd en sluit perfect aan op de voet.

De druk bevordert de doorbloeding en activeert de omliggende spieren. Daardoor stabiliseert de bandage de voet zonder de bewegelijkheid te beperken, zodat de bandage ideaal is om tijdens het sporten of uw dagelijkse activiteiten te dragen.

De bandage past in elk (sport)schoen en helpt een nieuwe blessure bij de training of wedstrijd te voorkomen.

Prijs
22,95 Bestellen

Steun

Enkelbandage

Voor meer ondersteuning van uw enkel tijdens het sporten of dagelijkse activiteiten, adviseren wij de enkelbandage.

Het elastische materiaal is anatomisch voorgevormd en sluit perfect aan op de voet. Dankzij de siliconen pelotten wordt het vocht eerder verwijderd.

De druk bevordert de doorbloeding en activeert de omliggende spieren. Daardoor stabiliseert de bandage de voet zonder de bewegelijkheid te beperken, zodat de bandage ideaal is om tijdens het sporten of uw dagelijkse activiteiten te dragen.

De bandage past in elk (sport)schoen en helpt een nieuwe blessure bij de training of wedstrijd te voorkomen.

Prijs
64,50 Bestellen

Steun

Enkelbrace

Voor extra steun tijdens het sporten adviseren wij de stabiliserende enkel steun. Een combinatie tussen comfortabel materiaal en ondersteunende banden. Dankzij deze combinatie bent u verzekerd van optimale bescherming tijdens het sporten.

Ideaal voor het sporten zoals

  • Tennis
  • Volleybal
  • Handbal
  • Basketbal

Uw enkel wordt hierdoor beschermd en absoluut niet verzwakt!

 

Prijs
65,95 Bestellen

Steun

Standard Ankle Bioskin

De enkelbandage voor voetbal.

Zeer comfortabele dunne bandage, geeft uitstekende steun en past in elke (sport)schoen. Door klittenband te sluiten.

Met de los bijgeleverde elastische band kunt u de stabiliteit van de bandage vergroten.

shutterstock_197825411

 

Prijs
42,50 Bestellen

Oefenen

Na een verstuikte enkel is het belangrijk om het gebruik, de kracht en de beweeglijkheid van uw enkel geleidelijk op te bouwen. Dat kan door oefeningen te gaan doen, Er zijn verschillende oefeningen die de pezen en spieren van onderbeen en enkel versterken. Een uitstekend hulpmiddel hiervoor is de balanstrainer.

De Mambo Max Balance Pad biedt een zeer comfortabele trainingsomgeving om gecontroleerd balans en coördinatie te verbeteren.

De schuimkussens zijn er zacht en daardoor instabiel.

Prijs
45,00 Bestellen

Oefenen

Na een verstuikte enkel is het belangrijk om het gebruik, de kracht en de beweeglijkheid van uw enkel geleidelijk op te bouwen. Dat kan door oefeningen te gaan doen, Er zijn verschillende oefeningen die de pezen en spieren van onderbeen en enkel versterken.

Een eenvoudig hulpmiddel hiervoor is de evenwichtsegel.

 

 

Prijs

Zoek verkooppunten

Bij deze verkooppunten kunt u uw product aanschaffen. Bovendien zullen zij u voorzien van deskundig advies.

Voer een adres of postcode in en klik de vind locaties knop.
©2019 MaxFysio.