• This page as PDF

Tennisarm

Oorzaak

Bij een tennisarm is de aanhechting van de pezen die aan de buitenzijde van de elleboog lopen overbelast. De overbelasting van de aanhechting van de pezen ontstaat vaak door herhaalde belastende bewegingen. Een tennisarm kan uiteraard ook ontstaan door andere activiteiten dan tennis, zoals bij het draaien van een deksel, het wringen van een doek of veel typen.

Symptomen

In het begin zit de pijn alleen ter hoogte van de zijkant van de elleboog. Soms zijn typische ontstekingsreacties, zoals roodheid, zwelling, pijn, bewegingsbeperking en warmte aanwezig. Wanneer de klacht toeneemt, zal de pijn uitstralen naar de onderarm en kan de kracht in de arm afnemen.

Tip

Door het dragen van een tenniselleboogbandage kunt u makkelijker spullen oppakken heeft u minder pijn en kunt u sneller starten met de behandeling zonder pijn te hebben.

Steun

De tennisarmbrace helpt bij een tennisarm. Het elastische drukkussen zorgt voor een precieze ontlasting van de peesaanhechtingen.

De band kan zowel links als rechts gedragen worden en doe je eenvoudig aan en uit. Het product is gemaakt van ademend materiaal en is leverbaar in één universele maat.

Prijs
31,50 Bestellen

Comfort

MSD hot / cold packs

Warmtetherapie wordt gebruikt voor de behandeling van chronische spier- of skeletpijn (zonder acute ontsteking). Warmte helpt pijn en spierkrampen te verlichten.

Warmte verzacht de pijn door de bloedtoevoer te verhogen en heeft een ontspannende werking op spieren en gewrichten.

  • Een duurzame herbruikbare warmtepakking.
  • De specifieke ‘gel’, waarmee de pakking gevuld is houdt zeer lang de warmte vast,
  • Heeft een sterke dieptewerking,
Prijs
vanaf 4,48 Bestellen

Oefenen

Zeer effectief voor de behandeling van de tennisarm is excentrische krachttraining. Excentrisch trainen houdt in dat de spier is aangespannen terwijl men de spier verlengt.

Dit kan men uitstekend uitvoeren door te oefenen met de MSD – Band Bar.

Uw fysiotherapeut kan u uitgebreid informeren over deze oefeningen.

Prijs
vanaf 20,00 Bestellen

Zoek verkooppunten

Bij deze verkooppunten kunt u uw product aanschaffen. Bovendien zullen zij u voorzien van deskundig advies.

Voer een adres of postcode in en klik de vind locaties knop.
©2019 MaxFysio.