• This page as PDF

Houdingsproblemen

Oorzaak

Door een langdurige verkeerde houding en een eenzijdig gebruik van de nek, schouders en armen kan de bovenrug klachten geven tussen de schouderbladen. Meestal door langdurig kantoorwerk, staan en verkeerd belasten/trainen gaan de schouders naar voren afhangen en de thorax meer krommen (de bochel). De wervels nemen een verkeerde stand aan wat een continue druk geeft op de tussenwervelschijven en het gewrichtskapsel.

Kenmerken

Pijn tussen de schouderbladen, last van de schouder- en nekregio, typische houding gerelateerde hoofdpijn, pijn aan de ribben en borstbeen.

Tip

Door het dragen van een rechthouder wordt de pijn verminderd waardoor u sneller kunt starten met oefeningen voor het verbeteren van uw houding

Steun

De Orliman® Ventilerende Rechthouder ondersteunt uw sleutelbeen voor een constante betere houding van de rug en schouders. Deze rechthouden is bijzonder doeltreffend voor onder andere jongeren,  die de neiging hebben de schouders te laten hangen en de bovenrug te veel te krommen. Met behulp van de ventilerende rechthouder kan een betere houding aangeleerd worden. Hangende schouders drukken de borstkas in elkaar en hebben gevolgen voor de inademing.

De Ventilerende Rechthouder helpt u  om het juiste houdingsgevoel te krijgen en dit langer vol te houden. De Ventilerende Rechthouder moet gezien worden als een extra hulpmiddel dat gebruikt kan worden in combinatie met actieve training.

De ventilerende rechthouder is een elastische bandage die uw schouders naar achteren ondersteunt en u helpt uw bovenrug op te strekken. Kortom; de juiste houding wordt gestimuleert.

Prijs
28,95 Bestellen

Oefenen

De Back-Joy masseert, rekt en mobiliseert uw rug zodat uw klachten kunnen verdwijnen. Om goed te kunnen bewegen moet de borst wervelkolom ongeveer 5 graden kunnen strekken. Als gevolg van te veel zitten en te weinig beweging is bij veel mensen de beweeglijkheid van de bovenrug sterk verminderd. Dit euvel wordt gecompenseerd met een verkeerde houding, waardoor lage rugklachten en nekklachten optreden.

Door de ronde vorm herstelt de stretcher de bewegingsmogelijkheid van de bovenrug. De lange rugspieren langs de wervelkolom worden door de knobbels gemasseerd, waardoor de wervelkolom soepeler wordt. Na enige tijd neemt u een betere houding aan.

Combineert u het gebruik van de Backstretcher met buikspieroefeningen, dan verzekert u zich van een blijvend resultaat.

Prijs
49,95 Bestellen

Eona

Ontdek en ervaar de natuurlijke werking van de 100% zuivere olie van Eona.
Een eeuwenoud concept door de natuur geschonken.

Voor extra ondersteuning tijdens uw herstel.

Informeer bij uw therapeut naar de mogelijkheden.

Prijs
€ 16,99 Bestellen

Zoek verkooppunten

Bij deze verkooppunten kunt u uw product aanschaffen. Bovendien zullen zij u voorzien van deskundig advies.

Voer een adres of postcode in en klik de vind locaties knop.
©2019 MaxFysio.