• This page as PDF

Voorzijde been (Quadriceps)

Oorzaak

Een blessure aan de quadriceps zie je veelvuldig op de sportvelden bij diverse sporten zoals atletiek, voetbal, hockey ect. Meestal is er sprake van een verrekking of een gedeeltelijk scheuring van het spierweefsel. Vaak is deze beschadiging te wijten aan een te grote belasting op de spier. Matige lenigheid, verstappen, vermoeidheid en een verminderde coördinatie kan de oorzaak zijn.

Kenmerken

Het gevoel van een klap op de spier, verstijving en onvermogen om normaal te lopen en te belasten, een duidelijk voelbare deuk of zwelling op en rond de pijnlijke plek en mogelijk verkleuring rondom de blessure.

Tip

Door het dragen van een bovenbeenbandage vermindert u de pijn door de druk van de bandage. Hierdoor kunt u sneller bewegen en starten met uw therapie en oefeningen.

Steun

De Orliman dijbeen bandage® geeft een perfecte compressie op de spieren. Direct na de blessure kan de bandage worden gebruikt om een bloeding te stoppen of een bloeduitstorting te beperken.

De actieve bandage werkt volgens het principe van een tapeverband. De bandage vermindert pijn, versnelt het genezingsproces en voorkomt ook een nieuwe blessure. De hoogwaardige materialen zijn duurzaam, ademend en huidvriendelijk. Aangezien de bandage zonder hulp eenvoudig kan worden aan- en uitgetrokken, is de Orliman dijbeen bandage® een praktischer en duidelijk hygiënischer alternatief voor een tapeverband.

shutterstock_58069633

Prijs
19,95 Bestellen

Comfort

MSD hot / cold packs

Warmtetherapie wordt gebruikt voor de behandeling van chronische spier- of skeletpijn (zonder acute ontsteking). Warmte helpt pijn en spierkrampen te verlichten.

Warmte verzacht de pijn door de bloedtoevoer te verhogen en heeft een ontspannende werking op spieren en gewrichten.

  • Een duurzame herbruikbare warmtepakking.
  • De specifieke ‘gel’, waarmee de pakking gevuld is houdt zeer lang de warmte vast,
  • Heeft een sterke dieptewerking,
Prijs
vanaf 4,48 Bestellen

Oefenen

Oefeningen bij bovenbeenklachten.

Om ook thuis te kunnen werken aan uw herstelprogramma, heeft uw therapeut een breed pakket aan oefenmaterialen in de praktijk op voorraad.

In overleg met uw therapeut en afhankelijk van uw klachten, ontvangt u eventueel een oefenprogramma.

latexvri22mj_1

Prijs
vanaf 4,00 Bestellen

Zoek verkooppunten

Bij deze verkooppunten kunt u uw product aanschaffen. Bovendien zullen zij u voorzien van deskundig advies.

Voer een adres of postcode in en klik de vind locaties knop.
©2019 MaxFysio.